Eventyrdaler: hvite vannsport i nærheten av Chamonix

For hengivne spenningssøkere er de franske Alpene det ultimate eventyrdestinasjonen. Fra fjellklasse i verdensklasse, til paragliding, fjellklatring og vannsport, er disse fjellene en lekeplass for friluftsentusiaster og elskere av ekstremsport. For de som drar ut i sommermånedene, er kløfter og rafting muligheter for alvorlig eventyr. Med mange grupper basert i Chamonix, nær bratte elver og store volumstrømmer, er dette en tilgjengelig, interessant og unik måte å se det fantastiske alpelandskapet. Her er en rask nedkjøring av hva du kan forvente av fjelleventyret ditt. En vannstråle treffer ansiktet ditt, den kalde kulden av smeltende snø. Du rydder øynene akkurat i tide for å se deg selv komme ned en ny bølge som stiger over hodet og deretter faller rundt deg. Du griper padlen og holder deg mot flåten. Stemmen ropte “Kiri!” Du følger instruksjonene. Når du kaster åra ned i det boblende hvite vannet, føler du at håndverket snurrer ut av strømmen og sakte stopper opp på siden av elven. Når du får tilbake lagrene, innser du at det er du som går av. Guiden kaster tauet og trekker lagmedlemmene dine tilbake på flyet. Alle begynte å le og heie, stirret på massen av turbulent vann La Dora Baltea.

Rafting:

• Gå av stryk og fall, og lær hvordan du manøvrerer en båt på vannet.
• Begynner-, mellom- og ekstreme raftingsteder.
• Grupper på 4-10 med erfarne guider.
• Beste teambuilding-aktivitet! Gå med venner eller få nye på vannet.
• Turene varierer fra noen få timer til flere dager.
• Mulighet for å bytte til en mindre oppblåsbar kajakk for to personer!

Kløft:

• Gå ned i fossefall, fritt fall i uberørte bassenger og kryp ned bratte daler.
• Gå inn i villmarken og føl heisen på alpine kløfter.
• Tilgjengelig for sterke svømmere over 8 år. Hode for høyde er å foretrekke!
• 2-3 timer i vannet.

Plassering

Bedrifter som Evolution 2 fører regelmessige turer fra Chamonix i sommermånedene. Basert i hovedstaden, den store og travle byen, vil sperrene kunne avslutte dagen på en av de mange pubene, barene og klubbene. Velg mellom et bredt utvalg av hoteller eller vandrerhjem for unge reisende som ønsker billig overnatting og en måte å møte likesinnede reisende på!

Eventyrelskere kan starte ferien med en tur, løypekjøring eller terrengsykling, alt lett tilgjengelig fra Chamonix.

Den mest praktiske måten å komme til Chamonix fra Storbritannia er ved å fly eller ta Eurostar til Genève. Reisen fra Chamonix til Genève tar over en time og stiger gjennom fjellene og setter scenen for resten av eventyret ditt!

Les også White Water Rafting på Kitulgala – Eventyrsport i paradiset

Leave a Comment