Hva du må huske før du kjøper et wakeboard

Wakeboarding er en av de mest spennende og eventyrlystne vannsportene! Selv om det er veldig gøy, bør man huske at det tross alt er en “vannsport” og å ta alle nødvendige forholdsregler er obligatorisk

Hva er nivået ditt? For eksempel kan man ikke glemme å bruke en wakeboard redningsvest. Det er støtvest for kvinner og menn tilgjengelig i butikker og online.

I tillegg til å bruke en wakeboard redningsvest eller støtvest for kvinner og menn, er det viktig å ta med det perfekte wakeboardet. Det er noen få punkter som ikke bør overses når du skal ut og kjøpe et wakeboard.

Her er en sjekkliste over hva du bør passe på når du kjøper et wakeboard.

 • Hovedsakelig kan wakeboard kategoriseres under tre hoder, nemlig: nybegynner, middels og avansert. Avhengig av hvilket nivå du er, vil wakeboards sannsynligvis variere i egenskaper, for eksempel finner, rockere, materialer og så videre. Meget lett! Husk at hvis du er nybegynner, trenger du åpenbart ikke et brett du kan bruke i turneringer! Du trenger et nybegynnerbrett som vil hjelpe deg å lære lettere. Avanserte brett har mer aggressive design og materialer. Avanserte ryttere foretrekker generelt brett som har avrundede kanter fordi det hjelper dem å få raskere fart, og gjør det veldig enkelt for dem å lande.
 • Enkeltips Vs tvillingtips wakeboard!
  Wakeboard er et enkelt eller to tips. Den første er firkantet på den ene siden og peker mot den andre, og er perfekt for å timing deg opp i en retning. De to tippeplankene har avrundede ender på begge sider, noe som hjelper til med en jevn overgang når du bytter retning eller under landing. De fleste wakeboards som produseres i dag er tvillingtippede.
 • Størrelse som vanlig.
  Størrelsen på wakeboardet ditt skal være proporsjonalt med høyden og vekten din. Hvis wakeboardet er for lite for deg, vil det synke, noe som får båten til å trekke deg hardt ved høyere hastigheter og kan føre til at du mister kontrollen. På den annen side, hvis wakeboardet er for stort, vil det være vanskelig for deg å snu brettet og følge med. Produsenter har i dag størrelseskart for de riktige wakeboards som passer din høyde og lengde. Ta riktig størrelse for deg selv!
 • Det kommer an på kjørestilen din.
  Kjørestilen din er også en viktig faktor når du velger et wakeboard. Hvis du er en slalåmskiløper og har en tendens til å ri med samme fot fremover, trenger du stort sett et brett med den ene enden. På den annen side, hvis du er skateboarder eller snowboarder, der du fortsetter å bytte forben, trenger du to endeplater som er avrundet på begge sider.
 • Vet om lengde og bredde / vippebryter.
  Hvordan wakeboard du hjørnene i endene eller kurvene er det som kalles en vippebryter. Der den høyere vipperen tillater enklere landing, hjelper den lavere vipperen til enkel kontroll og bedre akselerasjon. Den gjennomsnittlige wakeboardlengden er 120-150 cm, og breddeområdet er mellom 38-44 cm. Hvis du er nybegynner, velger du et lengre brett, da det gir bedre stabilitet når du starter og snur.

Prøv demoen.

Uansett hvilke funksjoner du leter etter, er ingenting fornuftig hvis du ikke er fornøyd med wakeboarding på brettet. Be om en demo før du faktisk kjøper en! Ingenting kan være bedre enn dette.

Les også Rafting-eventyr i Grand Canyon – The Ultimate Braincation

Leave a Comment