Vannsportsikkerhet – Svømming

Drukning er den tredje viktigste årsaken til utilsiktet død i USA. Bare trafikkfeil og fall forårsaker flere ulykker. I USA drukner rundt 7000 mennesker hvert år, mange mens de svømmer eller båtliv. Følgende instruksjoner skal tjene som en sikkerhetssjekkliste for alle, uansett hvor erfarne, som er involvert i vannsport.

Det er visse tider når du er en god svømmer, bør du ikke komme i vannet. Svøm aldri alene. Svøm alltid med en ledsager og vet hvor personen er til enhver tid. Svøm bare i områder beskyttet av badevakter. Hvis et slikt område ikke er tilgjengelig, må du sørge for at undervannsdelen ikke har snarer, søppel eller sprinklere. Svøm aldri umiddelbart etter å ha spist et stort måltid, da det kan forårsake muskelkramper. Svøm aldri etter å ha drukket alkohol, da det sløser sansene, spesielt kald bevissthet. Svøm aldri når du føler deg trøtt eller kald. Svømming. Å lære å svømme og å følge grunnleggende sikkerhetsregler er viktige komponenter i sikker wakeboarding. Hvert familiemedlem må lære å svømme i tidlig alder. Kompetente svømmeinstruktører er tilgjengelig nesten overalt. Eldre eller de som er syke eller er ute av tilstand bør oppsøke lege før de starter et svømmeprogram.

Før du kommer i vannet, må du være nøye med advarselsskiltene. Hvis du svømmer i sjøen eller elven, bør du vite om tidevannet og strømmen.

Vannet til dykking må være dypt og klart.

Dykk aldri i ukjent vann, og vær alltid nøye med andre svømmere før du dykker. Hold deg unna stupebrett og dykkeplattformer når du svømmer.

Solen kan virke villedende kald når du er i vannet, og det er mulig å ikke merke før senere at du har sterkt brent skuldre og rygg.

Sol deg aldri på oppblåsbare flåter eller luftmadrasser i store innsjøer eller til sjøs. Du kan drive bort fra land og ikke kunne svømme tilbake.

Barn bør alltid være under nøye oppsyn rundt vannet.

Et barn kan drukne på den tiden det tar å svare på telefonen. Bare trente badevakter bør prøve å redde svømming. Selv en kompetent svømmer kan dras under av en drukning. Imidlertid, hvis noen får problemer i nærheten av stranden i et svømmeområde uten tilsyn, kan du komme deg ut og hjelpe ham. Nå ut til offeret eller prøv å utvide en stolpe, tregren, fiskelinje eller padle. Hvis offeret er utenfor rekkevidde, kan du kaste noe som flyter, for eksempel reservehjul eller kjøler. Hvis dette forsøket mislykkes, så vass, svøm eller ro til offeret.

Les også Eventyrdaler: hvite vannsport i nærheten av Chamonix

Leave a Comment